Logo Memorum

Header met balk 2 Advies

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart - beoordelingen

keurmerk persoonlijke uitvaart 9.9 score

Memorum Uitvaartzorg heeft sinds 2015 het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart: een klanttevredenheids-keurmerk waarbij de beoordeling gedaan wordt door nabestaanden voor wie de uitvaartondernemer een uitvaart heeft verzorgd.

Een deel van de nabestaanden voor wie ik de afgelopen tijd een uitvaart heb mogen verzorgen heeft een beoordeling gegeven. Ik ben trots op de gemiddelde score van 9,9 en alle  prachtige woorden van nabestaanden bij deze beoordelingen.

bolletje

12 november 2017: lezing door Maria de Greef

  • Over het vinden van nieuwe liefde na de dood van je partner.
  • zondag 12 november 2017 van 14.30 tot 16.00 uur (vooraf is er om 13.00 uur een begeleide rondwandeling over de natuurbegraafplaats)
  • Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Provincialeweg 2, 9463 TK  Eext
  • Toegang is gratis
 
Verloren en gewonnenElk jaar verliezen in Nederland vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood. 
Vaak gloort na dit verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop in de vorm van een nieuwe liefde. 
Maar mag dat wel: verliefd worden als je nog rouwt om je overleden partner? En hoe ga je om met reacties uit je omgeving? 
Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en je weer een hoopvollere blik op de toekomst geven.
 
Maria de Greef, schrijfster van het boek Verloren en Gewonnen, vertelt in deze lezing over hoe mensen dit nieuwe geluk beleven. Zij interviewde voor het boek tientallen mensen en ze vertelt ook haar eigen verhaal. Daarnaast is er ruimte voor uw verhaal en vragen.
 
Voorafgaand aan de lezing kunt u om 13.00 uur deelnemen aan een rondleiding/rondwandeling over de natuurbegraafplaats.
De lezing is echter ook zonder deze rondleiding bij te wonen.

Lezing en rondleiding zijn beide gratis.
Aanmelding is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld en kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
bolletje

Inspiratiedag op Natuurbegraafplaats Hilligmeer

Komt u ook op zondag 21 mei 2017 tussen 11.00 en 17.00 uur naar de Inspiratiedag op Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext?

Tijdens deze dag worden er meerdere rondleidingen en natuurwandelingen georganiseerd. Bovendien kunnen bezoekers zich informeren over natuurlijk begraven en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast is er een informatiemarkt.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, wilt u kennismaken met Sil van Hettema of wilt u een afspraak maken voor een (voor-)gesprek, dan bent u van harte welkom in onze stand.

Meer informatie vindt u op: https://goo.gl/REoKRy

 bolletje

2 prachtige (kinder-)boeken

Graag breng ik 2 boeken onder de aandacht: 

Overal en ergens

Overal en ergens is geschreven door Pimm van Hest, prachtig geïllustreerd door Sassafras De Bruyn. Het is voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.
Het gaat over Yolanda die na de dood van haar moeder op zoek gaat naar het antwoord op de vraag waar mama nu is. Yolanda ontdekt dat haar moeder in de bloemen, in beer, in foto’s en in haarzelf zit en in nog veel meer om haar heen. Als iemand dood gaat, hoef je dus niet voorgoed afscheid te nemen van hem of haar. Ze zijn nog overal en ergens....
 
 
Doodgewoon voorkantDood-gewoon is een heel mooi boek met gedichten van Bette Westera en prachtige illustraties van Sylvia Weve.
In oktober 2015 heeft dit kinderboek over de dood de Gouden Griffel gewonnen, de prijs voor het beste kinderboek. Maar het is niet alleen voor kinderen een prachtig boek, ook voor volwassenen zijn zowel de gedichten als de illustraties zeer de moeite waard. 
Een boek dat je steeds weer pakt, ergens openslaat, 1 of 2 gedichten leest, bekijkt en binnen laat komen.
 
bolletje 

Oranje element met stip 72dpi

 

In een veranderende samenleving zijn ook de mogelijkheden rondom uitvaart en afscheid volop in ontwikkeling.