Skip to main content

Kist, mand, baar en wade

Er is er veel keuze in kisten, manden, opbaarplanken en -schalen en wades.

Kisten zijn er in diverse modellen van verschillende houtsoorten zoals berken, eiken of populier. Een onbewerkte houten kist kan beschilderd, beplakt, beschreven en versierd worden, bijvoorbeeld door (klein-)kinderen in de dagen tussen overlijden en de uitvaart. Wij werken samen met o.a. De Kistemakker.

Er kunnen aan de binnenkant ook allemaal (gekleurde) zakjes worden bevestigd waarin tekeningen, gedichtjes, wensen, knuffels, steentjes en andere symbolische, speciale spulletjes meegegeven kunnen worden.

Het is ook mogelijk om zelf een kist te maken, in eigen beheer of samen met De Kistemakker.
Wanneer u kiest voor een zelfgemaakte kist kunnen wij u informeren over de eisen en mogelijkheden.

Manden zijn verkrijgbaar in diverse modellen en materialen zoals bijvoorbeeld de duurzame, lokaal geproduceerde wilgentenen manden en schalen van De Wilgenstudio

U kunt ook kiezen voor een opbaarplank of wilgentenen schaal met een lijkwade. Er zijn diverse soorten opbaarplanken waarop de overledene ligt, toegedekt met of gewikkeld in een doek of lijkwade van wol (vilt), linnen, katoen of zijde.  Dit kan een eigen kleed of favoriet dekbedovertrek zijn. U kunt ook zelf een wade maken of er via Memorum één bestellen. kijk voor inspiratie eens op Wikkelgoed en De laatste Jas

Een andere milieubewuste optie zijn de 100% Nederlandse, biobased kisten, schalen en urnen gemaakt van mycelium (het ondergrondse wortelnetwerk van paddestoelen) en geupcyclede hennepvezels van Loop-Biotech.

Ook bij de bekleding van de kist, mand of baar kunt u kiezen, bv. voor katoen of zijde of een eigen doek of kleed. 

In plaats van bloemstukken kan er ook gekozen worden voor een bloemenband om de kist, mand of schaal waarin losse bloemen gestoken kunnen worden.

Voor overleden (jonge) kinderen en baby'tjes zijn er speciale kistjes en mandjes in aangepaste maten, modellen en materialen (bv. van vilt, hout of wilgentenen).

Zoals u ziet, er is veel mogelijk. Memorum helpt u graag met het maken van een passende keuze.