Skip to main content

Nabestaanden over Memorum

"Zeer tevreden over Memorum Uitvaartzorg. De begeleiding van Sil van Hettema was heel persoonlijk en het voelde vanaf het begin goed en vertrouwd. De vormgeving van de herdenking en uitvaart waren precies zoals ik het heb gewenst en ik kan met een dankbaar hart terugkijken op een zeer waardig en warm afscheid van mijn allerliefste. Sil nogmaals heel veel dank voor je warme ondersteuning, je luisterend oor en je professionaliteit. Ik zal je zeer zeker bij anderen van harte aanbevelen."

"Toen het overlijden van mijn vrouw eraan stond te komen hebben wij ons op advies van vrienden tot Memorum gewend. Sil en Sonja kwamen direct langs. In een aangenaam kennismakingsgesprek werden er toen allerlei zaken geregeld en afgesproken. Diezelfde dag, eerder dan verwacht, overleed mijn vrouw.
Sil ging direct daarna met vakantie, zodat Sonja er alleen voor stond, wat geen enkel probleem bleek te zijn.
Om kort te zijn, alles liep perfect, zoals je het in zulke moeilijke dagen maar zou kunnen wensen. Gelukkig maar, een uitvaart(plechtigheid) moet in één keer goed zijn, die kan niet worden overgedaan. Een hele verantwoordelijkheid, waarvan Sonja zich perfect heeft gekweten. Met ogenschijnlijk natuurlijk gemak ging het haar meer dan uitstekend af.
Meedenken, zonder zich op te dringen, en humor, waar gelukkig ook plaats voor was, Sonja voelde de sfeer perfect aan. Met een bijzonder goed gevoel kijken wij terug op een liefdevolle en respectvolle uitvaart. Wat dus mede te danken is aan de steun die we daarbij kregen van Sonja Speelman.
Lieve Sonja, je wordt – nogmaals – bedankt."

"Lieve Sil, je zesde zintuig, het aansluiten, je oog voor details, in combinatie met het feit dat alles mocht en er kon zijn, maken dat we deze ervaring, dit 'life event' in ons hart sluiten."

"Bij het eerste contact met Sonja was er direct een klik. Ze voelde de situatie goed aan en wat de wensen van onze moeder en van ons waren. De verzorging van onze moeder deed ze heel zorgvuldig en respectvol. Duidelijk in de communicatie, meedenken over de afscheidsviering, etc. We hadden een budget beschikbaar en binnen die kaders hebben we mooi afscheid kunnen nemen van onze moeder. Het was heel fijn om allerlei te regelen zaken uit handen te kunnen geven, en dan wisten we ook dat ’t goed geregeld werd. Sonja heeft aandacht voor detail en een warme persoonlijkheid."

"Lieve Sil, je was fantastisch in het begeleiden van het afscheid van mijn man. Bedankt voor de rust die je uitstraalde. Bedankt voor je empathie. Bedankt dat je alles regelde, stap voor stap. Hierdoor kan ik terugzien op een mooi afscheid van mijn geliefde man."

"Lieve Sonja, wat kun je dit geweldig. Je maakt het klein, warm, oprecht, lief, betrokken, praktisch, zorgzaam, vrolijk, verdrietig maar vooral authentiek."

"Mede namens mijn familie: Vanaf het eerste telefonische contact was er een klik met Sil. Ze luisterde goed naar onze wensen en gaf ons alle ruimte om die aan te geven. Zij stelde zich bescheiden op, maar dacht constructief mee. De standaard zaken waren snel geregeld en tijdens het gesprek heeft Sil reeds een aantal bijzondere vragen van ons uitgezet en waar mogelijk geregeld. Zij weet de juiste personen te benaderen. Heel accuraat! Zij deed alles in overleg met ons en wij konden met alle vragen te allen tijde bij haar terecht. Sil liet niets aan het toeval over en heeft de avond tevoren de uitvaart met ons doorgenomen. Op de dag zelf had zij de touwtjes goed in handen, ondersteunde zij ons en zorgde zij ervoor dat alles perfect verliep. Sil is een pracht vrouw en we hadden ons geen betere kunnen wensen voor de uitvaart van onze tante."

"Sil van Hettema is een vrouw met gevoel. Ze begreep ons zonder uitleg en voelde ons heel goed aan waardoor alles als heel natuurlijk in elkaar paste. De fijne warme aandacht die zij ons schonk was in de moeilijke periode een enorme steun. Dank je wel Sil!"

"Dank je wel lieve Sonja! Je bent fantastisch! We zijn allemaal zo blij dat jij ons begeleid hebt in het hele proces van het overlijden tot de dag van de uitvaart. Het voelde zo eigen. Alle ideeën die van jouw kant kwamen… ”Fantastisch” zou pap gezegd hebben."

"Sil van Hettema Is in een woord een TOPPER in haar vak. Zoek je iemand naast je met een warme persoonlijkheid, groot empatisch vermogen en een luisterend oor in deze verdrietige /moeilijke dagen, dan zoek je Sil. Ze gaat niets uit de weg en heeft een sterk organisatorisch vermogen, het is vlekkeloos verlopen (betreft een uitvaart met circa 400 genodigden). Bedankt Sil!"

"Uitvaartverzorger, die rust en vertrouwen geeft. Is snel betrokken bij de situatie en draagt verschillende mogelijkheden aan. Geeft alle ruimte en gelegenheid voor een persoonlijke invulling. Laat een goed gevoel achter."

"Sonja, dankjewel. De steun die we van jou hebben gekregen, hebben we als enorm fijn ervaren. Zeer warm en open en daadkrachtig als het moest. 🙏"

"Sil gaf duidelijke randvoorwaarden en een tijdlijn mee waarbinnen wij als gezin invulling konden geven aan een heel persoonlijke uitvaart. Daarbij gaf zij het gevoel dat niets moest en alles kon. We kregen ruimte en waar nodig goede adviezen. Met een combinatie van vriendelijkheid en kordaatheid wist zij ons ertoe te bewegen belangrijke deadlines te halen en de juiste prioriteiten te stellen. Als gezin hebben wij haar betrokkenheid, kundigheid en veelzijdigheid als prettig en stimulerend ervaren. Mede daardoor kijken wij kijken terug op een heel mooie en troostrijke uitvaart."

"Sil heeft ons op een zeer persoonlijke manier begeleid. Ze voelde zeer goed aan wat wij prettig vonden. Ze paste het tempo aan op wat wij aan konden. En ze heeft voor ons heel veel (denk)werk uit handen genomen. Wij waren erg blij met haar"

"Lieve Sonja, Ik wil je nog even persoonlijk bedanken voor je lieve zorg bij de uitvaart. Vond het een mooie ceremonie, intens, grappig, and caring. Zo passend, zeker ook met die borrel na. Het was een gedenkwaardige ceremonie. Je deed het geweldig, Dank je wel!"

"Sil voelt heel goed aan met wie ze te maken heeft. Bij ons: ontspannen en soms met humor als het kan, zakelijk als het moet. In zo'n heftige tijd is het goed dat je er blindelings op kunt vertrouwen dat je goed wordt begrepen en dat dat waar je tegenaan loopt, werkbaar wordt gemaakt. Sil weet wat ze wil en dat was alleen maar goed. Er was volop ruimte voor eigen inbreng maar heel vaak grepen we toch terug op haar advies en expertise. We hadden het vertrouwen dat Sil in de hectiek het overzicht en de regie behield. Dat was voor ons heel goed en voelde vertrouwd. Mijn zonen en ik noemden haar na een tijdje 'tante Sil'. Een mooier compliment konden we haar niet geven."

"Sonja, ik wil nog even zeggen hoe zeer ik jouw energie bewonder. Heel mooi en zuiver."

"Sil van Hettema heeft ons op alle fronten - vaak ook onzichtbaar- ondersteund op een heel plezierige manier waarbij alle vrijheid voor persoonlijke invulling geboden werd met vrijblijvende aanvullingen of suggesties van haar zijde waar nodig. Sil is van echt toegevoegde waarde gebleken bij het afscheid van onze moeder en heeft de regie op subtiele en heldere wijze gevoerd. Een verrijking van jullie branche."

"We hebben nog steeds een goed gevoel over de begeleiding van Sil van Hettema bij de uitvaart van onze moeder. Ze was zeer betrokken, invoelend en een goede steun bij het organiserend gedeelte. Zij was als een deel van de familie met de juiste kennis ven zaken, waardoor wij de rust konden vinden om onze gevoelens een plaats te geven. Zij gaf blijk van een luchtige en warme professionele houding. Niets dan lof voor de goede zorg!"

"De kennismaking met uitvaartondernemer Sil was boven verwachting. Sil nam ons stap voor stap mee in het proces en ze gaf ons de ruimte om beslissingen te nemen en de vele mogelijkheden te onderzoeken, zodat wij op een mooie manier afscheid konden nemen van onze zoon."

"Sil was fantastisch door haar empathie en betrokkenheid, door de rust die ze uitstraalde. Ze regelde alles voor mij, stap voor stap. Ze wàs er voor mij !!! Op elk gewenst tijdstip van de dag."

"Onze moeder had de advertentie van Memorum uitgescheurd. En dat was de perfecte keuze.
Sil begeleidde ons gezin in alles. Droeg ideeën aan. Dingen waar wij niet aan dachten, daar dacht zij aan. En steeds persoonlijk, warm en bijzonder. Van het mooie 1e gesprek met onze moeder, het doorspreken van stappen die we zouden moeten nemen tot alles na het overlijden van onze moeder. Ook de laatste zorg hebben we samen met Sil als gezin gedaan, ieder op zijn manier en met eigen inbreng. Sil geeft je keuzes en neemt je daardoor mee in alles. Ze maakt het verdrietige regelwerk een stuk lichter!
De uitvaart was schitterend! Het was, mede door Sil, een verdrietige maar zeker ook mooie tijd. Nogmaals bedankt! Zoekt u de beste uitvaartzorg? Dan raden wij u van harte Sil van Hettema van Memorum aan."

"Aan de eerste dagen na mijn mans overlijden heb ik een goed gevoel overgehouden door de hele warme begeleiding van jou Sil en ook de begeleding op de dag van de uitvaart op Hillig Meer van het persooneel van Hillig Meer en de dominee op de dag van de uitvaart. Jullie waren even mijn familie."

"We zijn zeer tevreden over de wijze waarop Sil ons heeft begeleid. Ze was punctueel, dacht mee en gaf ons vanaf het begin gelijk het gevoel dat het ons afscheid moest worden. Alles werd perfect geregeld, ze was er altijd "op gepaste afstand". Wat we het meeste waardeerden was de manier waarop ze met ons in verbinding stond: altijd de juiste toon met ook de nodige humor en ontspanning.
Sil, dank voor je goede professionele werk. De deur staat bij ons altijd voor je open!!"

"We zijn super tevreden over Memorum Uitvaartzorg. De begeleiding was heel persoonlijk en het voelde heel vertrouwd. Er werd zeer goed geluisterd naar onze behoeften. Het afscheid was precies zoals we ons voor hadden gesteld en is vlekkeloos verlopen. We hebben hele goede reacties gehad van de aanwezigen. We gaan Memorum zeker aanbevelen bij anderen!"

"Geweldig hoe Sil ons, de familie en vrienden begeleid heeft. Mijn, onze ideeën t.a.v. het afscheid van mijn man en vader werden allemaal gestimuleerd en verwezenlijkt. Sil omringde ons met aandacht en zorg en was daarnaast professioneel en op afstand. Ik, mijn zoon, familie en vrienden kijken zeer goed terug op dit waardige afscheid voor mijn man. Ondanks het grote verdriet is dit een duidelijke stap naar verwerking toe. Dank je wel Sil."

"De zorg van Sil rondom de uitvaart van mij vader hebben we als zeer uitmuntend ervaren.
Persoonlijke aandacht en alles was van begin tot het eind door haar perfect geregeld. Wij hoefden nergens aan te denken, Sil stond op elk moment klaar en voelde elke situatie perfect aan. We hebben Sil ervaren als een sensitieve persoonlijkheid, maar ook met oog voor de zakelijk kant van een uitvaart."

"Mijn man en onze vader is zeer onverwacht overleden. In totale verwarring moet dan een uitvaart worden geregeld.
Sil is een zeer prettig persoon, deskundig, zorgvuldig, toegankelijk en met aandacht voor detail.
Haar begeleiding, dagelijks verwerkt in een stappenplan, geeft rust en vooral duidelijkheid.
Enige sturing is soms nodig om samen met het bespreken van de vele mogelijkheden tot een warm en persoonlijk afscheid te komen. Dat is mede dankzij Sil haar betrokkenheid zeker gelukt.
Ook voor kinderen is haar begeleiding voortreffelijk, zeer naturel."

"Wij waren in de gelukkige omstandigheid dat wij ruim voor het overlijden van mijn vrouw contact konden hebben met Sil van Hettema. We hebben toen de meeste zaken goed met haar door kunnen spreken. Dat hielp geweldig in de periode direct na het overlijden van mijn vrouw. Sil heeft mij echt ontzorgd en dat is vreselijk belangrijk op dat moment. En zij heeft heel intensief meegedacht over de vormgeving van de herdenking en uitvaart. Ik heb daar achteraf heel veel positieve reacties op gekregen en kan haar mede daarom zonder terughoudendheid van harte aanbevelen."

"Ook al zagen we het overlijden van onze moeder snel naderbij komen, als het moment daar is moet er ineens heel veel gebeuren. Bij de uitvaart van een oom hadden we kennis gemaakt met Sil van Memorum. Dat voelde meteen goed. Nu we zelf met een overlijden te maken hadden, hebben we geen moment getwijfeld en direct Sil ingeschakeld.
Professioneel, betrokken en doortastend gaat Sil te werk met werkelijk alle ruimte voor emotie en invulling van de uitvaart zoals wij graag wilden. Helemaal top!"

"Sil was er om ons te ondersteunen bij het organiseren van de uitvaart. Wij hadden nogal wat wensen&ideeën die al dan niet spontaan ontstonden in gesprek met haar. Zij stond zeer open voor al onze ideeën en ondersteunde ons daarin door het ook daadwerkelijk te realiseren. Ook tijdens de uitvaartdienst zorgde zij dat achter de schermen alles op rolletjes liep, zodat het ging zoals wij wensten.
Ik kan haar aanraden voor wie een originele uitvaart voor ogen heeft."

"Sil van Hettema heeft ons tijdens de laatste levensdagen en de dagen na het overlijden van mijn zus met veel aandacht en respect ondersteund en begeleid. Ze heeft op uitstekende wijze een vertaalslag gemaakt van onze persoonlijke wensen en droeg goede ideeën en oplossingen aan. Ze heeft alternatieven aangedragen om zaken mogelijk te maken. Wij kunnen haar van harte aanbevelen."

"Sil verstaat de kunst om in zo'n moeilijke situatie, als wanneer een geliefde overlijdt, op een hele warme, persoonlijke maar ook professionele manier contact te maken. Hierdoor werd het voor mij, als notoire regelneef, mogelijk om de organisatie van de uitvaart uit handen te geven. Want het komt gewoon goed. Dat voelde ik en wist ik. En dat was voor mij het allerbelangrijkste: dat de uitvaart van mijn geliefde zou gaan zoals wij dat wilden.
Daarnaast is het dagelijkse bezoek, waarin alles kon worden besproken: organisatie, emoties, verbazing over reacties etc , een heel fijn rustpunt.
Ook mijn volwassen kinderen waren geraakt door haar bijzonder prettige, makkelijk invoegende manier van werken."

"Sil is een uitvaartonderneemster die oog heeft voor detail, aanvoelt wanneer ze aan mag sluiten en wanneer ze even op afstand moet blijven.
Sil denkt mee, neemt over en regelt alle zaken waar je als nabestaande écht niet de energie voor hebt. Ze geeft tips, maakt een persoonlijk memoriam en heeft mijn moeder neer weten te zetten als de vrouw die ze was. Dit maakt de uitvaart, hoe gek dat wellicht ook klinkt, iets wat wij als nabestaanden koesteren en we kijken terug op een uitvaart die precies zo ging zoals wij deze voor onze moeder gewenst hadden: intiem, persoonlijk en eigen."

"Wij hebben de ondersteuning van Sil als zeer prettig, warm en doortastend ervaren. Alle informatie werd helder verstrekt en zij zorgde er voor dat er heel snel een gevoel ontstond: 'het komt goed'. Ook de nazorg vonden wij heel bijzonder, Sil heeft nog een paar keer contact gehad met mijn vader, telefonisch en persoonlijk, om te informeren hoe het met hem ging. Dit is ook door mijn vader erg gewaardeerd. Kortom: wij zijn zeer tevreden."

"We hebben het contact met Sil als zeer prettig ervaren. We vonden het prettig dat het afscheid in fases werd geregeld. Sil beschikt over een groot inlevings- en inschattingsvermogen. Ze trad nooit op de voorgrond, maar was wel duidelijk voor ons aanwezig. Ze kwam zelf met mooie ideeën en respecteerde daarbij onze wensen. Dit heeft ons allemaal, groot en klein, goed gedaan."

"Sil doet haar vak met bezieling en dat kun je voelen. Ze kijkt naar de mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden, wat maakt dat veel kan en waardoor ik voor elkaar kreeg wat voor mij en mijn zoon belangrijk was. Wij hebben Sil als een doortastende en daarnaast zeer betrokken en warme persoonlijkheid ervaren.
Ik hoop dat zij nog heel veel mensen mag bijstaan in een moeilijke periode om er een mooie herinnering aan te kunnen hebben. Want wij kijken met een vol dankbaar hart terug naar de uitvaart."

"Sil heeft ons steeds goed geïnformeerd over alle mogelijkheden en stond altijd open voor onze suggesties en ideeën. Ze beschikt bovendien over de gave met warmte en respect om te kunnen gaan met alle nabestaanden (met name ook met onze kinderen van 16, 21 en 23). Mede dankzij haar is het een warm en passend afscheid geworden."

"Sil voelde heel goed aan wat bij onze familie paste, stelde gerichte vragen, had oog voor detail en deed suggesties. Suggesties waar wij zelf niet eens aan gedacht hadden, maar bij nadere uitwerking steeds enthousiaster over werden omdat het helemaal in de geest van mijn vader bleek te zijn. Ook kon zij vorm geven aan vage ideeën ('er moet iets met witte dovenetel, maar ik weet niet wat'; 'ik wil iets doen tijdens de uitvaart, maar ben geen spreker'). Ze was er wanneer ze er moest zijn, altijd bereikbaar en alles kon. Een borrel drinken bij het graf? Dat regelen we. Dat laatste, ontzorgen en niks is te gek, hoe buiten protocollair ook, was buitengewoon prettig samenwerken.
Na de uitvaart kreeg ik het mooiste compliment dat een mens onder deze omstandigheden kan krijgen: de mensen die hem kenden zeiden 'dit was helemaal in de geest van je vader, zo heb ik hem gekend' en de mensen die hem niet kenden zeiden, 'ik heb vandaag je vader leren kennen."

"Ik had twee jaar geleden al contact met Sil gezocht omdat ik alleen ben en mijn moeder in een verzorgingstehuis woonde. Ik wist dat er in een week tijd enorm veel moest gebeuren en wilde graag iemand die me zou helpen en bij wie ik een goed gevoel zou hebben. Het contact was destijds al plezierig met nuttige tips. Sil heeft mijn dochter en mij geweldig bijgestaan en het is een heel mooi, persoonlijk afscheid geworden. Veel vrienden en kennissen zijn erdoor aan het denken gezet omdat er eigenlijk veel meer mogelijk is dan je denkt. Wij kijken er echt met een heel goed gevoel op terug!"

"Lieve Sil, jij maakt de dood zo natuurlijk, zo horend bij het leven, dat ik mijn eigen angsten voor de dood durf los te laten."

"Ik wil je nogmaals erg bedanken voor hoe je de uitvaart van mijn man hebt begeleid. De uitvaart was precies wat we voor ogen hadden. Ik heb het erg prettig gevonden hoe respectvol je met ons en met mijn man omging, hoe je, waar nodig, dingen overnam en ons alle ruimte gaf om zelf vorm te geven aan de uitvaart. Ook van anderen heb ik veel complimenten gekregen over de wijze waarop je de uitvaart begeleid hebt."

"Dear Sil, once again, we will never forget how much you gave of yourself to all three of us during that week, not least to me personally who got al lot of strength from you."

"Lieve Sil, het ondraaglijke heb je draaglijker gemaakt. Fijn dat je er voor ons was!"

Respect, persoonlijke aandacht, het ondraaglijke iets draaglijker maken...