Skip to main content

Een melodie van troost en herinnering

Het kiezen van muziek bij een uitvaart is een persoonlijke en intieme keuze die bijdraagt aan het beeld van en de herinnering aan de overledene. Muziek biedt een unieke manier om gevoelens te uiten, herinneringen te delen en troost te vinden.

Daarbij is alles mogelijk; voor Memorum bestaat er geen uitvaartmuziek top-10. Het is juist zo mooi dat er voor muziek gekozen wordt die een weerspiegeling is van de muzikale voorkeuren van de overledene, gedeelde herinneringen of een sfeer die u wilt creëren tijdens de afscheidsplechtigheid, op de begraafplaats of na afloop van de afscheidsceremonie.

Muziek biedt een manier om te rouwen, te herinneren en te vieren.

Of het nu gaat om een serene klassieke compositie, een ontroerende ballade, een energiek rocknummer of een persoonlijk geschreven lied; persoonlijk gekozen muziek kan een diepgaande verbinding tot stand brengen tussen de overledene en de aanwezigen bij het afscheid.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor live muziek, vertolkt door een vriend(in) of familielid. Live muziek voegt een extra dimensie toe en creëert een intieme sfeer.

Wij denken graag mee over de keuze, volgorde en uitvoering van de muziek. En ook hier geldt: het gaat om een afscheid op eigen wijze…