Skip to main content

Sil van Hettema

In 2011 heb ik ervoor gekozen mijn passie te volgen en uitvaartondernemer te worden. Waarom?

Omdat ik me mijn hele leven al verbonden voel met het thema ‘leven en dood’. De dood hoort bij het leven en het leven hoort bij de dood. In ons hedendaagse leven staan we daar vaak niet zo bij stil.

Binnen de uitvaartverzorging kan ik mijn passie en krachten bundelen: mensen begeleiden in de bijzondere, vaak moeilijke, levensfase wanneer een dierbare overlijdt EN mijn expertise als manager inzetten die ervoor zorgt dat het hele proces van afscheid volgens de wensen van overledene en nabestaanden tot in de puntjes verzorgd en goed geregeld is.

Inmiddels 12 jaar nadat ik gestart ben met Memorum Uitvaartzorg kan ik nog steeds zeggen: Mijn werk is mijn passie en dat doe ik met hart en ziel.
 
Ik ben uit een Friese vader en een Drentse moeder geboren in de provincie Groningen; opgegroeid in Groningen en Friesland, als jongvolwassene woonachtig geweest in Drenthe en tegenwoordig woonachtig in Groningen. Ik voel me dan ook verbonden met ons gehele werkgebied: de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.


Sonja Speelman

Al op jonge leeftijd wist ik dat het vak van uitvaartbegeleider goed bij me zou passen en dat dat iets was wat ik ‘ooit’ graag wilde doen. Waarom?

Ik denk dat de verliezen die ik toen meemaakte mij lieten ervaren hoe waardevol een goed afscheid is en dat ik in staat was om daar vorm aan te geven.

Toch werkte ik eerst vijfentwintig jaar met veel plezier in het basisonderwijs en heb ik pas later de opleiding tot uitvaartbegeleider (bij Meander Uitvaartopleidingen) gedaan en de overstap gemaakt. En al heel snel merkte ik: in dit vak valt alles samen waar ik goed in ben en wat ik graag doe. Ik ben oprecht, intuïtief, creatief, rustig en communicatief sterk. Gewend aan organiseren, voor groepen staan, schrijven, spreken, afstemmen, invoelen… Daarnaast zeggen mensen vaak dat ik iets ‘sprankelends’ meebreng en dat wordt op de één of andere manier veelal als prettig ervaren, vooral in moeilijke tijden.
 
Hoe dan ook, Sil en ik vormen een goed team. We zijn twee verschillende persoonlijkheden, allebei gepassioneerd en werkend vanuit ons hart. Met gevoel voor schoonheid, rituelen en waarachtigheid. Dat ik als uitvaartbegeleider Memorum sinds 2022 versterk, voelt eervol en tegelijkertijd heel vertrouwd.

Evenals de rivier en de zee, zijn leven en dood één

Kahlil Gibran