Skip to main content

Natuurbegraven:
in Harmonie met de Natuur

De natuur is een prachtige plek om onze dierbaren te eren en een laatste rustplaats te bieden die in harmonie is met de omgeving. Natuurbegraven is een tijdloze en duurzame keuze, waarbij we afscheid nemen te midden van het natuurlijke landschap en er een blijvende verbinding is met de natuur. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke materialen (o.a. hout, wilgentenen, wol, katoen en zijde) en er is sprake van eeuwige grafrust.

Het leven eindigen met een nieuw begin… opgaan in de natuur
Natuurbegraven is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de oorsprong van de mensheid. Het is een milieuvriendelijke vorm, waarbij de laatste rustplaats gelegen is in een natuurlijk gebied. De graven worden niet gemarkeerd door grafstenen maar door natuurlijke markeringen waardoor het landschap zijn authentieke schoonheid behoudt. Elk graf is een unieke en natuurlijke plek, met respect voor de biodiversiteit en het ecosysteem van de omgeving. Een plek waar u in alle rust kunt wandelen en stilstaan bij de herinneringen aan uw dierbare.

Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven, een eigen plek kiezen in een prachtig natuurgebied. Het is mogelijk om van tevoren je eigen plek uit te kiezen en al een graf te kopen, zodat je zeker weet dat je wordt begraven op de plek van je keuze. Naast het eenmalige aankoopbedrag van een natuurgraf en de kosten van het begraven zijn er geen bijkomende kosten (van bv. grafsteen, onderhoud, verlenging).

Natuurbegraafplaatsen in Noord-Nederland zijn o.a.:

Leven is als sneeuw, je kunt het niet bewaren. Troost is dat zij er was, uren, maanden, jaren…

Herman van Veen