Logo Memorum

Kist, mand, opbaarplank en wade

onbewerkte_kist.jpg

Er is er veel keuze in kisten, manden, opbaarplanken en wades.

Kisten zijn er in diverse modellen van verschillende houtsoorten zoals berken, eiken, populier, gelakt of ongelakt. 

Een onbewerkte houten kist kan beschilderd, beplakt, beschreven en versierd worden, bijvoorbeeld door kinderen in de dagen tussen overlijden en de uitvaart. Er kunnen aan de binnenkant ook allemaal (gekleurde) zakjes worden bevestigd waarin tekeningen, gedichtjes, knuffels, steentjes en andere symbolische, speciale spulletjes meegegeven kunnen worden.

Ook is er keuze in bekleding van de kist, bv. katoen of zijde, maar ook met een eigen kleed of favoriet dekbedovertrek kan de kist bekleed worden. 

zelfgemaakte_kist.jpgHet is ook mogelijk om zelf een kist te maken, bv. van een gebruikte houten vloer zoals op de foto hiernaast. Hier is door de nabestaanden gekozen voor symboliek: het speciale draagtouw en het deksel dat niet recht is afgezaagd.

Wanneer u kiest voor een zelfgemaakte kist kunnen wij u informeren over de eisen en mogelijkheden.

Naast kisten zijn er ook manden verkrijgbaar in diverse modellen en materialen zoals wilgentenen, bananenblad en zelfs karton. Niet alle manden zijn toegestaan in alle crematoria.

Voor overleden (jonge) kinderen en baby'tjes zijn er speciale kistjes en mandjes in aangepaste maten, modellen en materialen.

Schermafbeelding_2015-05-17_om_16.18.27.png

U kunt ook kiezen voor een opbaarplank met een wade. Er zijn diverse soorten opbaarplanken waarop de overledene ligt, toegedekt met of gewikkeld in een doek of wade.  Dit kan een eigen doek of kleed zijn maar ook een favoriet dekbedovertrek. U kunt ook zelf een wade maken of er via Memorum één bestellen.

bolletje

 

 

Oranje element met stip 72dpi

 

Het is ook mogelijk om zelf een kist of opbaarplank te maken: persoonlijk en symbolisch.