Logo Memorum

Header met balk 2 Advies

Crematie, begrafenis of schenken aan de wetenschap

De keuzes die u maakt zijn heel persoonlijk en kunnen vanuit persoonlijke levensovertuiging, religie en/of familietraditie worden gemaakt. Ook kunnen kosten een rol spelen bij de keuze. Cremeren is over het algemeen goedkoper dan begraven worden.

U kunt zelf een crematorium of begraafplaats kiezen; u bent helemaal vrij in uw keuze. Steeds meer mensen kiezen ervoor om begraven te worden op een natuurbegraafplaats, waar meestal sprake is van eeuwige grafrust en geen kosten zijn voor een grafmonument of grafonderhoud. 

Als de overledene zijn of haar lichaam ter beschikking van de wetenschap heeft gesteld, hebben nabestaanden nog een paar uur tijd om afscheid te nemen. Er is dan geen gelegenheid om 'stap voor stap' afscheid te nemen. In deze situatie kan het belangrijk zijn om wel begeleiding en ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld bij het organiseren van een herdenkingsbijeenkomst. Het lichaam van de overledene is hier niet bij aanwezig, maar door middel van foto's, teksten, dierbare voorwerpen, muziek en rituelen kan toch op een heel persoonlijke manier vorm worden gegeven aan het afscheid.

bolletje

Groningen, Eelde, Paterswolde, Haren, Glimmen, Zuidlaren, Leek, Roden, Peize, Winsum, Bedum, Middelstum, Hoogezand, Sappemeer, Tolbert, Hoogkerk, drachten, Buitenpost, grijpskerk, Leeuwarden, Opende, Adorp, Sauwerd, Onnen, Zuidhorn, Aduard, Harkstede, Slochteren, Zuidbroek, Veendam, Gieten, Annen, Vries, Assen, Tynaarlo, Anloo, Eext, Anderen, Gasteren, Marum, Bakkeveen, Grootegast, Oldekerk, Niehove, Den Ham, Garnwerd, Ezinge, Eenrum, Baflo, Burgum, Surhuisterveen, Kollum, Gorredijk, Oosterwolde, Appelscha, Norg, Veenhuizen, Smide, Westerbork, Hooghalen, Beilen, Dwingeloo, Diever, Loppersum, Siddeburen, Warffum, Uithuizen, Delfzijl  

Oranje element met stip 72dpi

 

'Er is alle tijd en ruimte om het afscheid op uw eigen manier vorm te geven, u hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen'