Logo Memorum

Header met balk 1 Home

Het overlijden van je kind

Als je als ouder je kind verliest, is dat zeer ingrijpend. Liefdevolle begeleiding en ondersteuning is dan zo belangrijk. Ik begeleid ouders in het maken van keuzes rondom het afscheid van hun kind. Daarnaast heb ik oog voor eventuele broers/broertjes en zussen/zusjes, grootouders, andere familie, vrienden en naasten tijdens dit proces. 

Wanneer een kind net voor, tijdens of vlak na de geboorte sterft is het verwelkomen tegelijkertijd een afscheid nemen. Misschien wil je je kind dan nog verzorgen, bij je dragen, een vorm vinden die bij jou/jullie past om het weer los te kunnen laten. Daarin bied ik begeleiding en ondersteuning en geef alle ruimte en tijd om dit op jullie eigen manier te doen. 

Als je tijdens de zwangerschap al weet dat je kind is overleden of als je weet dat je kind vlak voor of na de geboorte zal komen te overlijden is het uiteraard mogelijk om al vooraf kennis met mij te maken. Het kan rust geven om vooraf al een aantal zaken te regelen, vragen te stellen, zodat er na de geboorte vooral tijd is om samen te zijn en het proces van afscheid met elkaar vorm te geven. 

bolletje

Oranje element met stip 72dpi

 

Bij het verlies van een kind zijn liefdevolle begeleiding en aandacht zo belangrijk.